De biertafel

Door het verschuiven van meubels komen we tot de conclusie dat er nog een tafel in het hoekpandje past. Meer plek voor de mensen uit de buurt. Nu is er ruimte gecreerd voor een hoge tafel bij het raam. Klinkt leuk, maar wat voor tafel past in de ruimte, bij de rest van het meubulair en bij de sfeer.

De kringloop heeft de perfecte tafel staan. Een donker bruine salontafel met twee laatjes. We zagen de poten af en met een paar metalen beugels zetten we ‘m vast aan de muur. Twee weken lang leunt de tafel op lege fusten. Niet heel stabiel, maar wel iets wat je gewend bent bij Joost. We vinden niet de poot waar we blij van worden. Totdat de gemeente bij het slopen van de panden aan de zeeburgerdijk ‘Amsterdammertjes’ weg gaat gooien. Onze biertafel is nu dus een combinatie van een oude salontafel en een Amsterdammertje uit de buurt.

Joost weet al lang dat jij stiekem in de laatjes hebt gekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *