Ballintijn

Een ingekorte barkruk voldoet als plek voor de barvrouw achter de bar van de gabbers. Een rauwe Amsterdamse tante met een even rauwe stem. Bestellen kan, maar graag wel meerdere mensen tegelijk. En als traditie, bij elke bestelling een glas Ballintijn om haar keel te smeren.

Bier uit fles want de tap doet het al jaren niet meer. Wijn van de AH in een longdrink glas met ijs. Flessen sterk uitgestald op de, met hout look, geplastificeerde planken. Geschonken in puntjes ofwel halve borrels. Fris uit grote flessen zonder prik.

Het is logisch en tevens jammer dat dit soort tenten verdwijnen. Maar we passen zo goed mogelijk op het hoekpandje. En de oude tante? Die komt af en toe nog eens langs, hard op klagend over de te zachte whiskey, maar met een welgemeende glimlach.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *